Od 1. do 10. července se ve středisku Hluchová uskuteční Tábor zpěváčků. V polovině července poté na stejném místě odstartuje „indiánský" tábor – Honba za pokladem, na kterém se děti budou věnovat řemeslům.

Od 22. do 27. července se děti mohou těšit na tábor s názvem Pravěk, který bude spojen s keramikou. Sportovní letní tábor je v nýdeckém středisku Hluchová naplánován na přelomu července a srpna. Odborný letní tábor pak potěší judisty, kteří se sejdou od 14. do 24. srpna v Bílé.

„Indiánský tábor je úplně plný, také sportovní je skoro zaplněn," pochvaloval si ve čtvrtek ředitel DDM Zdeněk Walach. Zbývající pobyty včetně „zpěváčků" však mají podle něj ještě volná místa. DDM Třinec nabízí tradičně i příměstské tábory, z nichž většina se zaměří na konkrétní pohybové aktivity – o prázdninách si přímo v areálu domu dětí postupně přijdou na své milovníci tance, inline bruslení a zumby.

„Dva tábory na inline jsou plné, u ostatních místa jsou. I zumba je volná," doplnil Zdeněk Walach s tím, že zájemci se mohou na tábory hlásit minimálně do poloviny června. A v některých případech termín vyprší až 28. června.

Tématu se bude věnovat úterní příloha Frýdecko-místeckého a třineckého deníku-