I přes nevlídné a deštivé počasí dorazila řada rodin s malými dětmi, pro které je v areálu připravena spousta atrakcí. Nechybí ani novinky. Ta nejvíce viditelná se nachází hned za vchodem, kde návštěvníky řevem vítají dva obří Tyrannosauři rex.

„Sice počasí není zrovna ideální, ale děti to už nemohly vydržet. Pořád mluvily o dinosaurech. Tak jsme vzali pláštěnky a deštníky a vyrazili,“ řekla mladá maminka. Rozsáhlý areál nabízí množství dinosauřích modelů v životní velikosti. Některé si mohou děti osahat, dokonce i do nich vlézt.

Festival skákacích hradů v Trojhalí Karolina, 31. března 2023, Ostrava.
VIDEO: Ostrava láká na největší Festival skákacích hradů v ČR, končí 10. dubna

V provozu byl i dinosauří bufet a 3D kino. „Máme nový, velmi zajímavý film, který se jmenuje Ztracený svět,“ uvedla manažerka DinoParku Ostrava Pavlína Drzyzgová.

Kromě našinců je DinoPark Ostrava častým cílem návštěvníků z Polska a Slovenska. „Poláci jezdí zejména v neděli, kdy mají zavřené obchody. Mají to kousek od hranic. Je to pro ně velká atrakce,“ dodala Drzyzgová. Kromě Poláků jezdí i Slováci, zejména po uzavření DinoParku v Bratislavě. Další se na Slovensku nachází až v Košicích. „Pro některé je výhodnější přijet k nám,“ vysvětlila Drzyzgová.

Dinopark na archivních záběrech Deníku:

K TÉMATU
Největší DinoPark v ČR se nachází v Doubravě nedaleko Ostravy. Rozkládá se na dvou náhorních plošinách. Na návštěvníky čekají desítky ozvučených scén s robotickými modely dinosaurů. Nechybí ani DinoExpres jezdící mezi dinosaury a dvanáct metrů vysoká druhohorní sopka. Dětem jsou určeny i prolézačky, houpadla, skákadla, lanovka a další atrakce.