Deník během úterního testování oslovil v centru Frýdku- -Místku několik lidí, kteří si právě pochutnávali na kornoutové zmrzlině. Dotaz se týkal toho, jaké druhy si kupují nejčastěji. „Mám ještě dva mladší sourozence. Kluci mají nejraději vanilkovou a čokoládovou. Úspěšná je i citrónová. Raději jim kupujeme kopečkovou, protože z ní tolik neteče. Bráchové pak nemají tolik ušpiněné oblečení," pousmála se Markéta Kubalíková z Bystřice na Třinecku s tím, že dává přednost skořicové. Na dovolené v Chorvatsku už vyzkoušela i mátovou. „A ještě bych v této souvislosti dodala, že tady máte mnohem lepší zmrzku, ta u nás je obvykle strašně vodnatá a ještě dražší. I proto jsem se zrovna nedávno doma sama pustila do výroby zmrzliny. A musím se pochválit, jelikož se mi povedla," dodala mladá žena.

„Musím se přiznat k tomu, že na zmrzlinu mám vždy největší chuť, když jsou venku vysoké teploty. Jedná se o dobré osvěžení. Nejsem ten typ, který by byl věrný jen několika druhům. V tomto hodně experimentuji. Už jsem vyzkoušel i pendrekovou. Byla výborná," zasnil se M. K. z Frýdku-Místku.

Prodej mají dobrý

A jak letošní sezonu zatím hodnotí samotní prodejci? „Z mého pohledu není vůbec špatná, protože jsme díky příznivému počasí začali s prodejem už na počátku března. A pokud zima nebude spěchat, zákazníci mohou lízat naše příchutě klidně až do listopadu," přislíbila Martina Blahutová, která vyrábí a prodává zmraženou pochoutku u prodejny Albert na Malém náměstí v Místku. Podle ní je největší výhodou točené zmrzliny to, že je vždy čerstvá. „Denně dělám několik várek. To se o kopečkové říct nedá, protože ta se prodává i několik dní, než se celý box úplně vyprázdní," porovnala prodavačka.