Ve Frýdku-Místku je téměř hotova rekonstrukce silnice II/473, a to od křižovatky „U Rady“ v Místku, kolem Kauflandu a magistrátu až k nemocnici ve Frýdku. Zhruba čtyřměsíční stavební práce, které drásaly nervy řidičům ve městě, však nejsou letošní poslední komplikací na frýdecko-místeckých cestách.

V nejbližších dnech skončí rekonstrukce mostu přes potok Olešná poblíž autobusové zastávky Štandl. Po ukončení půlročních prací se bude opravovat silniční úsek od hypermarketu Albert po Příborskou ulici.

Rekonstrukce silnic finišují také na Frýdlantsku, kde navíc s koncem letních prázdnin mají skončit práce na křižovatce u kolejí ve Frýdlantu nad Ostravicí. Zrychlit budou moci řidiči na dálnici D48 mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem, kde končí výměna zádržných systémů ve středním dělicím pásu, kvůli čemuž byly uzavřeny levé pruhy v obou směrech. Naopak až do 21. října musejí motoristé počítat s čtyřicetimilionovou rekonstrukcí silnice na průtahu Návsím a Jablunkovem.

V říjnu by také měly skončit práce na krajské silnici II/468 mezi Třincem a Českým Těšínem, kde se dělníci pustili také do modernizace nevzhledných opěrných zdí naproti nádraží ČD. Ještě déle, konkrétně do konce listopadu, by měla trvat oprava mostu na silnici I/11 v blízkosti bývalé Tesly v Třinci–Oldřichovicích.

Své o dopravních komplikacích vědí také vlakoví cestující, kvůli rekonstrukci dvou mostů je totiž až do 1. října výluka na trati mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí.

Sdílení jízdních kol v Ostravě.
Do Frýdku-Místku míří sdílená růžová kola