I když měla udeřit dle prognóz stoletá zima, zdá se, že naopak udeřila nejteplejší zima posledních let. Někteří provozovatelé ski areálů v Beskydech tak mají problém vůbec sjezdovky zprovoznit. I tak se ale v regionu dá vyrazit s lyžemi či snowboardem na svahy, a to převážně díky technickému sněhu.

Absolutně nejlepší podmínky mají ve Ski areálu Bílá, kde hlásí 55 centimetrů vysoký sníh a v provozu je i červená sjezdovka. Vhodná k lyžování je i nedaleký Ski areál Mezivodí, kterou pokrývá třiceticentimetrová vrstva sněhu, stejně jako v Malenovicích, kde jsou sjezdovky také v provozu. I v Těšínských Beskydech se dá lyžovat, konkrétně je k dispozici s 45 centimetrovou pokrývkou sněhu Ski areál v Mostech u Jablunkova.

Všechny ski areály ale musí výrazně zasněžovat. „Letos je to katastrofa, takovou zimu nepamatuji minimálně za posledních třináct let. Na sjezdovce máme prakticky jen technický sníh, přírodního sněhu je minimální část, všechen roztál,“ postěžoval si Deníku Jaroslav Bojko, provozovatel Ski areálu Mosty u Jablunkova, kde k zasněžování používají dvanáct sněžných děl.

„Letošní sezona je opravdu mizerná a od toho se vyvíjí i návštěvnost. Na sjezdovkách máme 30 centimetrů technického sněhu a jen ve výšce 10 centimetrů je sníh přírodní. O víkendu každopádně budeme fungovat,“ potvrdil slova o nepříznivé zimě provozovatel Ski areálu Malenovice Zbyněk Žák.

Částečný provoz zahájili i ve Ski areálu Severka v Dolní Lomné, k dispozici je ale jen školský vlek. Zcela uzavřen je Ski areál Řeka, stejně jako sjezdovka v Palkovicích či Morávce.

Uvízlý kamion blokoval v pondělí silnici I/56 u přehrady Šance.
Uvízlé kamiony často blokují silnici u přehrady Šance