"Vystavena byla 8. ledna a k dnešnímu dni má přes sedm desítek podpisů. V první řadě nám jde o bezpečnost dětí, které se pohybují na volném prostranství a psi již podle našich informací pokousali během poměrně krátké doby tři lidi, což svědčí o jejich agresivitě,“ řekla podpůrkyně petice Aneta Wojnarová.

O situaci byli informováno vedení obce Ropice i Městský úřad v Třinci. „Před Vánocemi jsme o nebezpečných psech informovali MěÚ Třince a PČR Hnojník, ti nás odkázali na komunikaci se starostkou obce. Ta řeší situaci s přestupkovým oddělením MěÚ Třinec,“ dodala Wojnarová.

Obec se snaží celou situaci vyřešit. „S vlastníkem volně pobíhajících psů bylo v minulosti vedeno již několik přestupků řešených policií i právním odborem MěÚ Třince, se kterým máme uzavřenou smlouvu o řešení přestupků. V současné době běží další přestupkové řízení. Obec Ropice jako většina obcí nemá obecní policii, ale má smluvně sjednanou odchytovou službu a smlouvu se psím útulkem v Třinci. Mnohokrát v minulosti jsme řešili problém s odchytem volně pobíhajícího psa a umístěním v útulku. V petici zmiňovaný problém je opakující se přestupek týchž majitelů psů. Spoluautorovi petice bylo i na zastupitelstvu vysvětlena situace a způsob řešení problému policií a přestupkovou komisí,“ vyjádřila se k petici starostka Ropice Uršula Waniová.

Tříkrálová sbírka. Ilustrační foto.
Tříkrálová sbírka: Charita sčítá dary