Na děti a jejich všestranný rozvoj poputuje z městské kasy přes dvacet milionů korun. Další milion a půl investuje do Třince společnost Lidl, která zde v letošním roce na základě výsledků veřejného hlasování vybuduje Rákosníčkovo hřiště.

„Při sestavování rozpočtu jsou každoročně naší prioritou děti a jejich zdravý vývoj. Investice do naší nejmladší generace se vždy vyplatí. Dnešní doba počítačů pohybu příliš nepřeje, děti jsou nemotorné a často si ublíží jen v důsledku své neobratnosti. Proto nám záleží na tom, abychom podporovali zdravý vývoj dětí a dali jim příležitost rozpohybovat se ať už ve školních sportovních areálech, nebo na dětských hřištích ve městě,“ uvedla starostka Třince Věra Palkovská.

Kompletní rekonstrukcí projdou v letošním roce venkovní hřiště u ZŠ Slezská na Terase, u ZŠ Kaštanová na Sosně a úpravy čekají i na areál MŠ a ZŠ s polským jazykem vyučovacím v Oldřichovicích.

Školáci se mohou těšit na moderní hřiště s veškerým zázemím pro své sportovní a pohybové aktivity. Hřiště u ZŠ Slezská se po modernizaci změní na moderní víceúčelovou sportovní plochu, kde nebude chybět kvalitní běžecká dráha, zázemí pro skok do dálky či víceúčelová hrací plocha pro různé druhy sportů.

Hřiště dostane po celém obvodu i nové oplocení. V podobném duchu bude zmodernizováno i venkovní sportoviště u ZŠ Kaštanová. Žáci se mohou těšit na nové víceúčelové hřiště pro míčové hry, běžeckou dráhu, dětské hřiště s lanovou prolézačkou či pohyblivou kladinou.

„Kromě rekonstrukcí sportovišť pamatujeme také na doplnění a obnovu herních prvků na veřejných prostranstvích,“ podotkla starostka.

Na nové herní prvky se mohou těšit děti v Dolní Líštné v parčíku U Obracaja, na Kamionce, v Lyžbicích, na Terase a na Sosně. Do konce letošního roku zde vzniknou například dvojhoupadla, ptačí hnízdo, trampolíny, trojitý parkur se skluzavkou, dobrodružný most a další atrakce.

V lesoparku bude novinkou hřiště na pétanque a lesní posilovna se 14 cvičebními prvky.

Smog. Ilustrační foto.
Kde se dýchá nejhůř? Měření ukáže, jak moc nám škodí polský vzduch
Ilustrační foto
Muž v Třinci chtěl zabránit rvačce. Dostal pěstí, spadl na chodník a zemřel
Tomáš Sobčák
Policisté pátrají po pohřešovaném muži z Frýdku-Místku