„Hřiště u Základní školy Slezská se po modernizaci změní na moderní víceúčelovou sportovní plochu, kde nebude chybět kvalitní běžecká dráha, zázemí pro skok do dálky či prostor pro různé druhy sportů. Hřiště dostane po celém obvodu i nové oplocení. V podobném duchu bude letos zmodernizováno i venkovní hřiště u Základní školy Kaštanová. Po rekonstrukci se zde školáci dočkají moderního sportoviště s potřebným zázemím odpovídající současným trendům,“ řekla mluvčí Třince Šárka Szlaurová a dodala, že realizace by měla v obou případech proběhnout během letních prázdnin.

Lesní posilovna by měla vyrůst v třineckém lesoparku a bude se skládat z několika stacionárních cvičebních prvků z akátového dřeva v kombinaci s nerezovou ocelí. Na dané ploše bude rozmístěno celkem 14 cvičebních prvků, nebude chybět ani věšák na bundy a batohy a stojan na kola. Výstavba by měla být zahájena v polovině letošního roku.

„Při sestavování rozpočtu na letošní rok byly naší prioritou také děti a jejich zdravý rozvoj. Dnešní doba počítačů pohybu příliš nepřeje, děti jsou nemotorné a často si ublíží jen v důsledku své neobratnosti. Proto je třeba děti rozpohybovat a vytvářet jim vhodné podmínky pro rozvoj jejich tělesné zdatnosti. Navíc je sport dobrou prevencí před různými patologickými jevy. Když se děti a mládež smysluplně zabaví, nemají čas na lumpárny,“ uvedla starostka Třince Věra Palkovská.

Ilustrační foto.
Policie prošetřuje výskyt útočných komentářů vůči třineckému dítě