Třinecký lesopark by měl být od konce září bohatší o novou atrakci, která zabaví malé i velké. Jde o nové devítijamkové hřiště na hru zvanou discgolf, kterou si lidé mohou zahrát s přáteli, s rodinou, ale klidně i sami. Hřiště s koši v třineckém lesoparku bude veřejně přístupné pro všechny zdarma.

„Chceme, aby lesopark sloužil nejen k odpočinku, ale nabídl i příležitosti k pohybu pro všechny generace. Směřujeme všechny kroky k tomu, aby zelené srdce našeho města pulsovalo a bylo atraktivním místem, které spojí celou rodinu. S Lesy ČR a realizátorem discgolfových hřišť jsme se dohodli, že jedno devítijamkové vyroste i v třineckém lesoparku, a navíc jsou Lesy ČR ochotny výstavbu hřiště finančně pokrýt, což mě velmi příjemně překvapilo. Třinecké školy se navíc mohou od Lesů ČR těšit na dárek v podobě discgolfových talířů," uvedla starostka Třince Věra Palkovská.

Počátky discgolfu sahají do 70. let minulého století, od té doby si tato hra získává stále větší popularitu po celém světě.

Velmi oblíbený je i v Moravskoslezském kraji, který je discgolfově neaktivnější a podle odborníků udává směr rozvoje discgolfu v celé střední Evropě.

Hra vychází z pravidel klasického golfu s tím rozdílem, že místo holí a míčků hráč hází plastový létající talíř, který se snaží umístit do discgolfového koše. Hráč, který projde celé hřiště s nejnižším počtem hodů, se stává vítězem. Stromy, keře, terénní a vodní překážky v dráze jsou pro každého výzvou a přidávají hře na atraktivitě.

Discgolf je aktivita vhodná pro všechny generace a nenáročná na fyzickou kondici, čas i peníze. „Touto novinkou chceme lidem nabídnout další možnost trávení volného času," dodala Věra Palkovská. Půvab této hry si budou moci zájemci vyzkoušet 27. září, kdy se chystá slavnostní otevření hřiště v Třinci. Zároveň mohou na vlastní oči vidět zkušené hráče discgolfu.