Vozidla, která jsou poháněna stlačeným zemním plynem známým pod zkratkou CNG, byla pořízena z 85 procent díky podpoře Ministerstva pro místní rozvoj v rámci projektu Nákup bezemisních a nízkoemisních vozidel pro MHD Hranice a Frýdek-Místek.

Nové přírustky v řadách ČSAD Frýdek-Místek, který městskou hromadnou dopravu ve městě zřizuje, nabídnou cestujícím informační panely, výklopnou bezbariérovou plošinu či akustický asistenční systém pro slabozraké a nevidomé.

Momentálně jezdí v barvách ČSAD po městě 40 autobusů, z nichž jen osm není nízkopodlažních. Na zemní plyn jich pak jezdí osmnáct. I tak je ale v plánu vozový park v příštím roce částečně obnovit. „ČSAD Frýdek-Místek i nadále pokračuje v obnově vozového parku,“ slibuje se v tiskové zprávě společnosti ČSAD Frýdek-Místek „Ano, v plánu je pořídit nové autobusy, o jaké typy se ale bude přesně jednat ještě nevím,“ uvedl Deníku vedoucí provozu osobní dopravy společnosti Vladimír Pavlásek.

Jak je dále uvedeno v tiskové zprávě, v příštím roce má být do provozu uvedena novinka v podobě dvou zcela nízkopodlažních elektrobusů.

MHD ve Frýdku-Místku provozuje ČSAD Frýdek-Místek.
Dopravní podnik ve městě jezdit nebude. Rozhádaná koalice se neshodla