Jednadvacetiletý Vít Vaněk měl hned jasno. „Určitě víc piju vodu z kohoutku. Proč? Chutná mi a je v podstatě zadarmo. Rozhodně je levnější než voda v PET lahvích," reagoval mladík z Frýdku-Místku. „Balenou vodu, třeba nějakou ochucenou, si dám výjimečně, tak jednou za týden. Ale nepřeháním to," doplnil Vaněk. „Avšak nejraději mám úplně obyčejnou vodu. Jestli je zdravější, to nevím, ale nemyslím si, že balené vody jsou na tom nějak výrazně lépe." Čistou vodu z kohoutku preferuje i 36letý Martin. „Doma je to jasné jednak je to zvyk, jednak je zbytečné kupovat si domů balenou vodu, když nám teče z kohoutku. Minerálku si kupuju jen do práce," uvažoval.

Třiačtyřicetiletý Milan M., jehož redakce oslovila u místeckého náměstí, naznačil, že pokud nemusí, vůbec PET lahve nepoužívá. „Co je v plastu, to není zdravé. To je chemie," prohlásil. „Voda z kohoutku je určitě zdravější. Já si minerálky kupuju jen na cesty," konstatoval.

„Doma neváháme vodu z kohoutku použít klidně i na pití," tvrdila pak 58letá Libuše. „Minerálky pijeme častěji v létě, ale řekla bych, že i teď je máme doma furt. Kupujeme je dvakrát za týden. Ale střídá se to, ani voda z kohoutku není špatná," poznamenala její dcera.

Vodu doma pije bez obav, navíc ušetří

To osmatřicetiletá Petra z Frýdku-Místku redakci řekla, že vodu z kohoutku volí jednoduše proto, že je levnější. „Přijde mi, že balená voda je zbytečně předražená. Já si ji koupím jednou za měsíc a to si koupím jednu, čistou," odhadla. K vodě z vodovodu má absolutní důvěru. „Jestli je zdravější, to nevím. Spíš si myslím, že jí nic není. Proč by měla být závadná?" pravila.