Přehrady i dispečink Povodí Odry se zítra otevřou lidem

Den otevřených dveří uspořádá Povodí Odry zítra ve svých přehradách Slezská Harta, Morávka, Žermanice a také ve svém vodohospodářském dispečinku a v laboratořích v Ostravě ve Varenské ulici.

Prohlídky se uskuteční od 9 do 15 hodin (poslední vstup je ve 14.30 hodin).

Jak Povodí Odry na svém webu upozorňuje, vodní díla Šance a Kružberk včetně rybného hospodářství a rovněž rybné hospodářství Žermanice zůstanou z technických důvodů nepřístupné. Bližší informace o konaných akcích najdou zájemci na www.pod.cz. Den otevřených dveří se koná u příležitosti Světového dne vody.

Vodáci sjedou řeku Ostravici

V sobotu se na řece Ostravici uskuteční vodácká akce s názvem Sancheho Memoriál 2016. Vzhledem k aktuální bezesrážkové předpovědi počasí a k probíhající rekonstrukci nádrže Šance jsou organizátoři nuceni zkrátit sobotní sjezd na zhruba dvě hodiny.

Od 9 do zhruba 9.40 hodin bude postupně zvyšován průtok na konečný stav zhruba třináct metrů krychlových za vteřinu, tento průtok bude zachován po dvě hodiny. Ukončení sjezdu je naplánováno dvacet minut před polednem. Nedělní sjezd se vzhledem ke stávajícím podmínkám neuskuteční. 

Mandrage míří do kulturáku

Populární plzeňská skupina Mandrage nevynechá v rámci svého největšího a nejnákladnějšího turné ani Frýdek-Místek. Fanoušky potěší už tuto sobotu 2. dubna v Kulturním domě Frýdek, ve kterém vystoupí od půl desáté večer. V roli předkapely se od půl deváté představí Animé. Přípravu turné má Mandrage pevně v rukou.

„Naše nejnákladnější turné bude plné her se zrcadly a světlem. Inspirovali jsme se u velkých kouzelníků, jakými jsou Harry Houdini nebo David Copperfield. Využívali spoustu zrcadel k tomu, aby mohli být v jeden okamžik na dvou místech najednou. Zrcadla jsou spojená i s celou dekadentní sedmdesátkovou popkulturní scénou, ze které jsme občas čerpali i hudebně na nové desce. Takže čekejte i zrcadlové disko koule a blýskavé kostýmy," navnadil bubeník Mandrage Matyáš Vorda. 

Děti si v sobotu zasportují

Středisko volného času Klíč na sobotu připravilo program pro malé sportovce. Děti ve věku osm až dvanáct let se mohou zúčastnit akce s názvem Sobota v pohybu, která se uskuteční ve velké tělocvičně frýdecko-místecké 1. základní školy. Podle organizátorů se příchozí mohou těšit na různé míčové hry florbal, futsal nebo házenou.

Akce začíná v 8.40 a končí ve 12.15 hodin, děti se mohou přihlašovat ještě dnes kontakt je k nalezení na internetových stránkách www.klicfm.cz. Vstupné je deset korun, návštěvníci si mají přinést sportovní oblečení a obutí, svačinu, pití a kartičku zdravotní pojišťovny.

TIPY Z OKOLNÍCH OKRESŮ:

Novojičínsko: Na Horečkách přivítají ptáky

Frenštát pod Radhoštěm - Vítání ptačího zpěvu se uskuteční zítra ve frenštátském amfiteátru na Horečkách. Po zahájení v 10 hodin se účastníci dočkají komentované prohlídky expozice Život v korunách stromů, výstavy dravých ptáků s podrobným výkladem, setkání s nositeli ptačích příjmení, tvořivých dílen pro děti a od 15 hodin také koncertu kapely Galerie. Vstup je zdarma. (ann)

Den ptactva v ostravské zoo

Ostrava - Máte ptačí příjmení? V tom případě se vydejte zítra do Zoo Ostrava. U příležitosti Dne ptactva budete mít levnější vstupné. Navíc se můžete dozvědět řadu zajímavých informací o ptačím světě od ornitologa Oty Závalského. Procházka s ornitologem startuje v 10 hodin od výukového centra. Další doprovodný program ke Dni ptactva se bude odehrávat od 11 až do 16 hodin ve výukovém centru zoo. (kom)