Vojáci pro něj uspořádali pochod z Frýdku-Místku do lázní v Klimkovicích, kde se v současné době rehabilituje z těžkých zranění. Při této příležitosti nad městem proletěly také dva bojové letouny L-159. Akci zorganizoval mateřský 72. mechanizovaný prapor, ve kterém Lukáš Hirka několik let sloužil.

Vojáci se na pochod vydali o půl desáté dopoledne. Ještě předtím si lidé na náměstí připomněli Lukášův příběh. Voják byl zraněn 7. září 2012, podle jednoho z velitelů se jednalo o „zbabělý raketový útok teroristů", při kterém Lukáše Hirku zasáhly střepiny rakety a betonové úlomky. Život mu zachránili čeští a američtí lékaři.

„Tvrdý osud tě nezlomí. To je heslo, které jsme zvolili pro tuto akci. Lukáš je vzorem pro všechny vojáky, je vzorem profesionality a odhodlání," zaznělo na zaplněném náměstí. K účastníkům promluvil i otec Lukáše Hirky. „Je tu dnes spousta emocí. Za Lukáše chci říct: Jsem zpátky. Ne úplně schopen jít celou cestu, ale jsem zpátky. A v Klimkovicích se na vás budeme těšit." Poděkoval armádě za to, jakým způsobem rodinu podporuje. „Je to opravdu velká pomoc. Klobouk dolů," prohlásil.

Na náměstí přišly stovky lidí. „Myslím, že je to pěkná akce. Sám bych vojákem být nechtěl. Jde o život – když jde o misi, tak určitě," zamyslel se 27letý Michal, který se na vojáky přijel podívat až z Havířova. „Na to, že je akce ve všední den dopoledne, je návštěva veřejnosti velká," řekla Deníku 27letá Tereza, jejíž muž je voják a pochod do Klimkovic absolvoval. „Znám i Lukáše. Byl nám na svatbě," dodala matka dvouletého syna. Podle ní je v oblasti péče o zraněné vojáky stále co zlepšovat. „Myslím si, že to není úplně ideální," prohlásila.

Kaplan české armády Daniel Waclawek naznačil, že Lukáš Hirka se na setkání se svými kolegy na frýdeckém náměstí moc těšil. „Věříme, že tento projev sounáležitosti bude obrovskou psychickou vzpruhou nejen pro něj, ale i jeho rodinu, která je Lukášovi tou největší životní oporou," konstatoval. Vojáci jednotlivých útvarů byli na náměstí nastoupeni i se svými bojovými prapory – šlo o slavnostní okamžik, přičemž bojovou zástavu 72. mechanizovaného praporu, mateřského praporu Lukáše, nesli vojáci celou dobu pochodu až do lázní v Klimkovicích.

Doprava byla operativně usměrňována strážníky městské policie. „Rádi jsme této akci vyšli vstříc, protože si ceníme soudružnosti vojáků i boje s nepřízní osudu. Věřím, že akce bude motivací nejen pro samotného Lukáše, ale že připomene i tolik potřebnou solidaritu i skutečnost, že náš život v míru je stále vykupován statečností jiných, kterých je třeba si vážit," řekl primátor Michal Pobucký.

Trasa pochodu vojáků vedla z frýdeckého náměstí po ulici Revoluční, dále kolem krytého bazénu po ulici Pionýrů k poliklinice na ulici 8. pěšího pluku. Odtud po ulici Ostravská a 17. listopadu k jízdárně ve Sviadnově (Pod Štandlem) a následně přes Staříč, Brušperk, Starou Ves nad Ondřejnicí až do Klimkovic.