Krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová v úterý Deníku potvrdila, že nadále probíhají úkony trestního řízení. Ani jeden z případů kriminalisté prozatím neuzavřeli a v nejbližší době se tak ani nestane.

„Vyšetřování je na začátku, čekáme mimo jiné na zpracování znaleckých posudků,“ uvedla Kyšnerová. Podle jejích slov se dá očekávat, že vyšetřování potrvá několik měsíců.

Jedna z tragédií se odehrála v Rožnově pod Radhoštěm ve středu 3. srpna. Devětačtyřicetiletý muž v rodinném domě v místní části Rybníčky zastřelil svou pětatřicetiletou družku a dvě dcery ve věku čtyři a šest let. Poté spáchal sebevraždu.

Policisté hlídkují v rožnovské Slezské ulici, kde došlo k trojnásobné vraždě a sebevraždě; čtvrtek 4. srpna 2022
Velmi smutné, nepochopitelné, říkají Rožnované o vraždě dětí a ženy

Podle dostupných informací pracoval u městské policie ve Valašském Meziříčí, jeho družka byla uniformovanou státní policistkou v okrese Vsetín. Při střelbě použil muž svoji soukromou, nikoliv služební zbraň.

Předchozí tragédie

O necelý týden dříve, ve čtvrtek 28. července, se odehrála tragická událost také v budově Krajského úřadu ve Zlíně. Devětadvacetiletý muž tady zastřelil svou bývalou přítelkyni, třicetiletou úřednici Kateřinu H.

Podle všeho neunesl, že se s ním žena rozešla a odstěhovala se. Vrah se bezprostředně po činu pokusil o sebevraždu. S těžkým zraněním hlavy a v přímém ohrožení života skončil v nemocnici. Policisté už dříve uvedli, že vzhledem ke zdravotnímu stavu s ním nelze provést žádné úkony trestního řízení.

Policejní mluvčí Simona Kyšnerová úterý Deníku řekla, že tento stav prozatím zůstává nezměněný.

Zmíněným případům předcházela v dubnu ve Zlínském kraji nekolikanásobná vražda v Loučce na Valašskomeziříčsku.

Policisté zasahovali ve středu 3. srpna 2022 u rodinného domu v Rožnově pod Radhoštěm, kde po střelbě zemřeli čtyři lidé
Tragédie v Rožnově: Soucítíme s rodinou, říká starosta

Jednatřicetiletý muž v rodinném domě nejprve usmrtil svou o rok starší ženu a pak jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté sám sebe zranil nožem a nakonec se způsobil výbuch domu. Zranění přežil a jeho stav se postupně zlepšuje.

V červnu byl obviněn z vraždy a poslán do vazby. Hrozí mu patnáct až dvacet let vězení.