Rozhodl se vydat oficiální vyjádření, kterým reaguje na zveřejněné informace. Vyjádření přinášíme v plném znění:

„Vážení spoluobčané, vzhledem k tomu, že se v těchto dnech objevilo spoustu informací a dezinformací týkající se mé osoby, dovolte mi, abych je uvedl na pravou míru.

Pravdou je, že jsem v posledních týdnech ze zdravotních důvodů v pracovní neschopnosti. Pravdou také je, že jsem musel vyhledat odbornou pomoc v psychiatrické léčebně. Hlavními důvody mé hospitalizace byly měsíce trvající a stupňující se rodinné i pracovní problémy, které souvisely zejména s úmrtím mé matky, velkým stresem v práci a spoustou dalších problémů.

Možná si řeknete, že musím být jako primátor odolný vůči všemu stresu a být pevný jako skála za každých okolností. Bohužel, nebo bohudík, se ukázalo, že jsem také jen člověk a po deseti letech práce v politice jsem si vybral svou slabší chvilku. Těm z Vás, kteří mě již do této doby podpořili, moc děkuji, těm, kteří mají z mé hospitalizace radost, nepřeji, aby se museli s podobnou péčí sami někdy vyrovnávat.

Kategoricky ale musím odmítnout to, že jsem se pokusil o sebevraždu, jak líčil v televizní reportáži pan Konůpka, nebo to, že své psychické problémy nezvládám a že se již do úřadu nevrátím. To, že jsem již momentálně v domácí péči, svědčí o tom, že léčba probíhá úspěšně, a já doufám, že za pár týdnů budu zase v plné kondici. Kategoricky také odmítám jakékoli spekulace o tom, že má hospitalizace souvisela s šetřením veřejných zakázek na magistrátu.

Město s Policií České republiky spolupracovalo v rámci svých možností i zákonem daných pravidel jak za mé přímé účasti, tak i poté, kdy jsem řízením pověřil svého náměstka Michala Pobuckého. Jemu, tajemníkovi magistrátu i všem ostatním, kteří momentálně suplují mé kompetence, upřímně děkuji. Velký dík patří také mé rodině, která mou zdravotní indispozici, nepravdivé informace a také tlak médií musí zvládat se mnou a která je mou velkou oporou."

Petr Cvik,
primátor Frýdku-Místku

Související článek najdete zde: Šedesátitisícový Frýdek-Místek je bez primátora