„Výlovy zde děláme od roku 1988,“ prozradil oborník hukvaldské obory Milan Koutný s tím, že v rybníce jsou kapři, candáti, štiky a sumci. „Z tohoto rybníka během výlovu vytáhneme patnáct až dvacet metráků ryb. Toto množství je každým rokem zhruba stejné,“ vysvětlil Koutný. Tato akce podle něj není komerční, ale jedná se spíše o zpestření činnosti.

Přítomní lidé si tak mohli hned na místě zakoupit čerstvě vyloveného kapra, ale nabízeli se zde i pstruzi. „Máme zde pstruhové hospodářství. Pstruhy chováme od výtěru až po dospělou rybu, kterou následně prodáváme. Zájemci o pstruha k nám mohou zavítat každý pátek v odpoledních hodinách,“ prozradil oborník Koutný.

Mezi rybáři, kteří se aktivně zapojili do výlovu, byla i parta ze Staré Vsi nad Ondřejnicí. „Výlov je pro rybáře svým způsobem čest, že může vytáhnout nějaké ryby z rybníka,“ řekl Vít Sýkora z MO Českého rybářského svazu ve Staré Vsi nad Ondřejnicí, který běžně klasické výlovy neabsolvuje. „Tohle je v letošním roce můj jediný výlov rybníka, jinak se účastním výlovů v líhních,“ dodal Sýkora. Ten také popsal, jak výlov probíhá. „Nejdříve se natáhnou sítě, na každou stranu se pak postaví zhruba šest lidí a ti pak tahají láno se síti směrem ke stavidlu. Ryby se pak dají do kádí a vytáhnou na břeh,“ prozradil Sýkora.

Na samotný výlov dorazily všechny generace lidí a nejen z okolí hukvaldské obory. „My jsme z Příbora. Vzal jsem vnuky do auta a vyrazili jsme do přírody. Tohle kluci ve městě nikdy neuvidí,“ řekl Jan Neuwirth. Přítomní mohli mimo sledováni rybářů v akci ochutnat i připravenou kuchyni, kde se například nabízel grilovaný pstruh.