Zastupitelka Anna Bystrzycká si myslí, že nikoli. A tvrdí, že připomínka části občanů směřuje k návrhu, zda by se u hlavní budovy nemohl udělat průhledný výtah, který by osoby vyvezl až do třetího podlaží. „Jedná se o to, že pro vozíčkáře je dost komplikované dostat se do kanceláře paní starostky," prohlásila Anna Bystrzycká.

Starostka Věra Palkovská reagovala tím, že pokud projeví zájem o schůzku někdo z vozíčkářů, naprosto se tomu přizpůsobí. „Tím pádem problém dostat se do mé kanceláře odpadá," upozornila Palkovská.

Místostarosta Radim Kozlovský, který je sám vozíčkář, upozornil, že třinecký úřad je na tom z pohledu bezbariérovosti dobře. Náklady na výstavbu výtahu navíc odhaduje řádově na pět milionů korun. „Oba vstupy do městského úřadu jsou bezbariérové. Vzadu je hned výtah, který vás vyveze až do třetího podlaží. Je tu bezbariérové WC, dá se říct, že po celém úřadu se dá pohybovat na vozíku," uvedl Kozlovský s tím, že lehký problém je s bufetem v suterénu a útvarem krizového řízení, kam ale běžný občan stejně nemá přístup. Na dané problematice s radnicí spolupracoval už před dvaceti lety, kdy ještě netušil, že bude na úřadu pracovat.

Tvrdí, že nový výtah není nutný. „Máme instruované vrátné, kteří dotyčnému rádi pomohou. Já ten problém nevnímám. Co se týká proskleného výtahu, je to krásná věc, mě by se to taky líbilo, ale ekonomicky je to nepřijatelné. Opravdu to odhaduju na nějakých pět milionů, navíc by to obsloužilo pouze starou budovu. U nové budovy by to stejně bylo nutné řešit schodišťovými plošinami."