„Já jezdím většinou autobusem, tak ty výtluky až tak neregistruji. Cesta ze Skalice, odkud pocházím, je v pořádku. Ale ve Starém Městě u restaurace Na Fojtství se občas nějaké ty díry udělají," reagovala Olina Schindlerová ze Skalice na dotaz, zda ví o nějakém hůře sjízdném úseku.

„Právě se vracím ze směru od Tiché. Jízda touto obcí je katastrofální. Ale to je jiný okres. Něco podobného zažívám i u nás cestou na Staříč. Dvě obrovské díry jsem zaznamenal také při výjezdu ze ,staré´ Slezské," vyjmenoval Ivo Březina z Frýdku-Místku.

Právě na sídliště Slezská zamíří ve čtvrtek 25. dubna zaměstnanci frýdecko- -místeckých technických služeb, aby provizorně opravili poškozený povrch vozovky. „V pátek byl vytvořen další plán oprav s tím, že vše samozřejmě bude záležet na počasí. V pondělí by se tak měla objevit fréza v ulici Křižíkově, nový asfalt bude položen v ulici Resslově. Provizorních oprav se ve stejný den dočkají ulice Dlouhá, Čs. červeného kříže, Hajdukova a panelovka K Hájku," vyjmenovala Jana Zahradníková z oddělení marketingu TS.

Díry zmizí také na velkých sídlištích

Výtluky ze silnic v úterý zmizí také v ulicích Zámecké, Radniční a K Sedlištím. Opravy Černé cesty připadnou na středu, ve čtvrtek je na řadě zmiňované sídliště Slezská a frézovat se bude v ulici Dlouhé. Koncem pracovního týdne by se pracovníci technických služeb měli objevit také na sídlišti Nad Lipinou.

Mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK) Šárka Vlčková včera k vysprávkám na silnicích druhých a třetích tříd uvedla, že výskyt výtluků v kraji je ve srovnání s loňskou zimou přibližně o 15 procent vyšší. „Opravy komunikací a vysprávky již probíhají, budou se realizovat během celého prvního pololetí roku 2013 a pokračovat budou i na podzim před nastávajícím zimním obdobím," sdělila.

Od května začnou i souvislé opravy

Shrnula, že už schválené souvislé opravy silnic II. a III. tříd v okrese FrýdekMístek se týkají těchto komunikací: II/477 Řepiště Lískovec, III/4845 Sviadnov Staříč, III/4862 Měrkovice, III/4733 Dobrá-Pazderna, III/48314 Pstruží Frýdlant nad Ostravicí. „Pro rok 2013 je připraveno z rozpočtu kraje na souvislé opravy silnic druhých a třetích tříd celkem 144 milionů korun, za které bude opraveno přibližně 29 kilometrů silnic. Plánované souvislé opravy silnic začnou koncem května, v současnosti probíhají výběrová řízení na zhotovitele staveb," naznačila mluvčí SSMSK.