Stavba nové Werk Areny probíhá podle plánu. Prozatím sice viditelně do výšky nestoupá, stavbaři se však ve Frýdecké ulici činí už od podzimu. Uplatnění zde nachází i produkce z Třineckých železáren. „Výstavba je totiž aktuálně v přípravné fázi, kdy je zapotřebí upravit terén. Pro tyto účely Třinecké železárny nejen dodávají potřebné suroviny, tedy strusku a kamenivo, ale také umožnily využití vlastních skládek k uložení zeminy ze staveniště. V budoucnu pak třinecká huť na stavbu nové Werk Areny dodá ještě ocelové výrobky, ze kterých by měla do poloviny roku 2014 vzniknout moderní hala," uvedla mluvčí železáren Lucie Drahošová. Připomněla, že slavnostní zahájení stavby začalo „v mystickém termínu" 10. 10. , v 10 hodin a 10 minut. „Od té doby se v lokalitě ve Frýdecké ulici prohánějí stavební stroje a aktuálně finišuje příprava terénu. Pro tyto potřeby bylo již odvezeno přibližně 25 tisíc metrů krychlových zeminy na skládku Neboranka, která patří Třineckým železárnám. Hutní firma také na stavbu poskytne celkově šest tisíc metrů krychlových strusky a kameniva pro výstavbu cest a zpevněných ploch," poznamenala Lucie Drahošová.

Stavbaři slibují, že moderní hala v lokalitě vyroste během následujícího roku a půl. Na novou Werk Arenu občas myslí také zkušený třinecký útočník Jan Peterek. Ve středu 27. února připustil, že se ze zvědavosti před časem podíval na internetové stránky, které pomocí webkamery snímají stavbu on-line.

Na hokeji se už nebude mrznout

„Všichni se na to těší," říká na otázku, zda se o hale baví i spoluhráči. „Já to řeším hlavně s otcem, který se těší na to, že půjde na hokej a nebude tam mrznout," řekl Deníku Jan Peterek. Patří k nejstarším hráčům v extralize, vždy se rozhoduje z roku na rok, v nové hale by si ale určitě zahrát chtěl. „Kdo by takové přání neměl?"

„Na své si, doufám, v nové hale přijde každý, neboť možnosti jejího využití jsou skutečně široké. Bude nejen novým sídlem extraligového týmu HC Oceláři Třinec, ale využití najde, i pokud jde třeba o halové sporty, freestyle motokros, koncerty či kongresy. Jedná se skutečně o velkolepý moderní projekt s velkým významem nejen pro region," míní generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek.

Hala bude stát sedm set milionů korun, kapacita hlediště pak dosáhne přibližně 5200 diváků.