Do arény dorazily rodiny nejen z hutnického města. „Přijeli jsme z Milíkova, ať se děti trošku zabaví. Program je pěkný," shrnula Olga Bojková v době, kdy její tříletá dcera Marie zkoušela hod raketkou. „Přijeli s námi i syn a synovec," dodala. Všem fandil tatínek Petr Bojko. „Ráno byla velká vánice, ale počasí nás neodradilo. Je to jen patnáct minut cesty, děti tady alespoň mají takové zimní zpestření," konstatoval s tím, že v nové aréně není poprvé. „Na hokeji jsem tu ještě nebyl, spíše na koncertě," naznačoval.

Právě u hodu raketkou radila malým sportovcům třinecká atletka Petra Ščerbová. „Ve Werk Areně jsem ještě nebyla, oproti staré hale to tu vypadá dost dobře," smála se sedmnáctiletá dívka. „Je to docela prostorné, líbí se mi i to, že sedadla pro diváky jsou taková barevná," poznamenala.

Se čtyřletou dcerou do arény ve Frýdecké ulici dorazil Třinečan Michal Figura. „Samozřejmě jsme si přišli zasoutěžit – a podívat se na halu. Manželka ji ještě neviděla. Já arénu znám, i dcera tu chodí na hokej," pravil Michal Figura s tím, že na Beskydskou laťku chodí každý rok. A je přesvědčen o tom, že sportovat by měla také jeho dcera. „Zrovna to řešíme, chceme zkusit atletiku a tenis," řekl redakci na ploše Werk Areny. Dopolední dění sledoval i Tomáš Szturc. „Soutěže jsou super. Strávíme tu celý den," uvedl otec malé Laury. Ta se pochlubila svým výkonem v hodu raketkou. „Hodila jsem sedm a šest metrů. Šlo to dobře," hodnotila dívka.

„Líbí se nám tady. Ráno byla fujavice, ale dojeli jsme," řekla Deníku Lucie Chámová z Jablunkova, jež na ploše fandila dcerám. „Ty budeš skokanka," slyšela pětiletá Anička poté, co skočila z místa rovný metr. „Obě holky dělají tenis, sedmiletá Natálka pak ještě i atletiku," pochlubila se Lucie Chámová.

Do Werk Areny zamířila i čtyřicátnice Eva Musiolková. „Osmnáctiletá dcera skáče o tyči a dělá víceboj. Dnes tu pomáhá organizátorům, takže teď dopoledne fandím hlavně mladší dceři, která přišla na soutěže," vysvětlila. Podle ní je dobře, že v Třinci vznikají pěkné stánky pro sport i kulturu. „Werk Arena, knihovna, v poslední době se to zlepšuje. Já jsem tu byla před nedávnem i na muzikálu Popelka – byla to krása," pravila Eva Musiolková, která se těšila i na odpolední Beskydskou laťku.

Ředitel mítinku Zdeněk Walach měl ze zájmu rodin radost. „Myslím, že to nebyl špatný nápad. Atletika pro děti má několik stanovišť, ale ty jsou připraveny za chviličku. Chtěli jsme, ať lidi vidí, že ten sport není jen dřina, ale i legrace pro děcka," shrnul. Dopoledne se odehrála i autogramiáda několika účastníků večerní Beskydské laťky.