„Ukončila jsem devátou třídu a s vysvědčením jsem spokojená. Dostala jsem sice čtyři dvojky, jinak mám ale samé jedničky. Největší problém mi dělala fyzika, kde jsem to dlouho měla mezi dvojkou a trojkou. Rodiče určitě budou spokojeni s mými známkami. Také jsem na vysvědčení dostala pochvalu za svědomitost, činnost ve sboru a za sportovní reprezentaci školy. Vím už, že budu chodit na obchodní akademii. Snad i tam budu mít dobré známky," řekla včera čtrnáctiletá Bára Škarabelová z Frýdku-Místku.

S vysvědčením je spokojen

„Já jsem s vysvědčením spokojený, dostal jsem i pochvalu za vzorné chování a pomáhání. Pomáhal jsem například v jídelně zasunovat židle po dětech, vypomáhal jsem i v učebně anglického jazyka. Jinak jsem dostal dvě dvojky a k nim samé jedničky. Doma se vysvědčením pochlubím. Myslím si, že rodiče budou mít radost. Po prázdninách už budu chodit do čtvrté třídy," pověděl devítiletý Matěj Ponikva z Frýdku-Místku.

„S vysvědčením jsem velmi spokojená. Chodím už na gympl a prvním ročníkem jsem prošla se samými jedničkami. Nebyl žádný předmět, který by mi vyloženě dělal nějaký problém. Doma budou určitě spokojeni, až jim ,výzo´ ukážu. Taky to budeme oslavovat a možná i něco dostanu. Bude to nějaké překvapení," prozradila šestnáctiletá Martina Šigutová z Frýdku-Místku.

„Jak jsem spokojená s vysvědčením? Docela jo, určitě ale mohlo být i lepší. Dostala jsem dvě trojky, z matematiky a fyziky, jinak mám ale jedničky a dvojky," svěřila se 14letá Markéta Štefková, která chodí do 6. ZŠ ve Frýdku-Místku. „Vyšel jsem první třídu. Mám samé jedničky. Ve škole mě nejvíce baví čtení. Ani s matematikou jsem neměl výraznější problémy," sdělil sedmiletý Richard Principe z Frýdku-Místku.

Dvanáctiletý Vojtěch Lička vyšel šestou třídu. „Abych se přiznal, tak jsem dostal jednu čtyřku z českého jazyka. Mám i nějaké trojky. Potom mám jedničky a dvojky. A na jakou školu bych chtěl jít po základce? Nad tím jsem ještě moc neuvažoval, to opravdu zatím nevím," uvedl Vojtěch Lička.

Studovat by chtěl počítače

Vojtěch Volný byl s vysvědčením velmi spokojen. „Co jsem dostal na vysvědčení? Pět dvojek, jinak mám samé jedničky. Protože mě hodně baví počítače, chtěl bych je po základce i studovat. Dovedl bych si představit, že bych dělal třeba programátora. To by bylo super," zasnil se Vojtěch Volný.

MARTIN ŠRUBAŘ, MARKÉTA KMECOVÁ