Devětkrát denně upozorňuje cestující rozhlas na vlakovém nádraží ve Frýdku-Místku, aby ukončili nástup do autobusové linky. Jedná se o spoj, se kterým v květnu České dráhy vstoupily na trh dálkové autobusové dopravy. Nyní mohou cestující nově využívat službu, která umožňuje získat aktuální informace o poloze autobusového spoje prostřednictvím internetu nebo krátké textové zprávy.

„Novými službami se snažíme zvýšit informační komfort pro naše cestující a využít možností, které nabízí moderní technologie. Mobilní telefon a internet jsou dnes již běžnými komunikačními nástroji," řekl Miloš Hnilica, generální ředitel přepravce, kterým je společnost Veolia Transport Morava.

„Služba je v první fázi provozována v testovacím režimu, následně dojde k jejímu vyhodnocení, případným úpravám a spuštění v ostrém režimu. Cestující budou informováni o nových službách i samolepkami, které se objeví na vybraných zastávkách," dodal. „Zájem o spoj pomalu stoupá. Dnes ráno jsem vezl zhruba těch dvacet cestujících, včera něco málo přes třicet. Den ode dne počet narůstá, denně další tři až čtyři lidé se ještě přijdou přeptat na informace " uvedl řidič Luděk Krátký, který už přes dvacet let kroutí volantem nejen autobusů.

Na trase se střídá se svými kolegy. „Jezdíme vlastně dva autobusy proti sobě. Vychází to tedy tak, že je odsud odjezd co dvě hodiny," popsal muž, který jak řekl, je se svou prací náramně spokojený. „Tuto linku využívám prakticky denně. Sice, autobus jako autobus, ale tenhle mi časově vyhovuje do práce," stačila sdělit Deníku jedna z cestujících.

„Já osobně jsem s ním nejela. Ale zrovna v pátek s ním přijela moje spolužačka na sraz a byla spokojená. O nové lince vím, je to něco podobného jako RegioJet, ten také vypravuje autobusy," prozradila další náhodně oslovená žena, která nechtěla být jmenovaná.

Zato Kateřina Flachsová spoj mezi Frýdkem-Místkem a Hranicemi na Moravě nezaregistrovala vůbec. „Ještě jsem o něm neslyšela, jsem spokojena s autobusem, se kterým jezdím. Cestuji často do Brna a zpět, o jiné trasy se momentálně nezajímám," prozradila mladá slečna.