Maximální teplota 17,3 stupně Celsia byla naměřena v pondělí 11. září, nejchladněji bylo na Lysé hoře v pátek 15. září ráno, kdy teploměr ukázal 2,3 stupně Celsia. Průměrný úhrn srážek činil v září přes 324 milimetrů, dlouhodobý průměr je přitom o zhruba 200 milimetrů méně. Mlha se vyskytovala 24 dní v měsíci a výborná dohlednost nad 55 kilometrů byla pouze šest dní.

„Za měsíc září nebyly pozorovány žádné bouřky. Celkově bylo počasí v září velmi pestré a konečně i bohatší na srážky. V první půli měsíce se střídaly teplejší dny s ochlazením a druhá půlka měsíce se teplotně stabilizovala do zářijového průměru. Dny s mlhou, srážkami a silným větrem převládaly nad slunečními dny,“ uvedl meteorolog Otakar Šlofar s tím, že v září meteorologové zaznamenali pouze pětapadesát procent obvyklého slunečního svitu.

Stejně jako loni si turisté na Lysé hoře musí počkat na první sníh minimálně do října. Přesně před rokem během dvou dnů napadlo na nejvyšším vrcholu Moravskoslezských Beskyd zhruba čtyřicet centimetrů sněhu. 

Stavba obchvatu Třince u Nebor.
Obchvat čekají po otevření dopravní omezení