Díky nové přírodní moderní zahradě zažijí ledacos. Schovají se v úkrytech z vrbového týpí, vyřádit se můžou na hliněném valu se skluzavkou a tunelem, v dřevěné prolézací soustavě, lanové pyramidě nebo na pískovišti s dřevěným domečkem. Rozvíjet hmatové vnímání a motoriku jim pomůže chůze naboso po různých přírodních materiálech na hmatovém chodníčku a jejich zvukové smysly obohatí hra na dřevěný hudební nástroj.

Další zahrady mají brzy přibýt

„Děti jsou v raném věku přístupné všemu novému. Přírodní zahrada je ideální k rozvíjení a prohlubování jejich zájmu o rostliny a různé živočichy," myslí si náměstek primátora Michal Pobucký.

Náklady na vybudování přírodní zahrady se vyšplhaly na bezmála 1,3 miliónu korun. Město hradilo z vlastní kapsy jen 140 tisíc, zbytek částky pokryla dotace.

Na zahradě děti najdou i ohniště s posedovými kameny a přečerpávací pumpu na vodu, která protéká řečištěm do nádržky s pískem. Školka získala také nově vybudovanou dřevěnou terasu se stoly a lavičkami. Na moderní zahradu plnou dětských prvků se už brzy můžou těšit i jinde po městě.

„V příštím roce by měly obdobné zahrady vzniknout také u mateřských škol Mateřídouška v ulici J. Božana na sídlišti Slezská a Sněženka v ulici 8. pěšího pluku naproti polikliniky," doplnila mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.