„Tento týden mě kontaktovala moje praktická lékařka s tím, že má nějaký problém s mou registrací. Pojišťovna jí zpětně nechtěla proplatit odběr krve, který jsem podstoupila v prosinci. Sdělila mi, že údajně od prosince jsem vedena u jiné lékařky, a poslala mě na pojišťovnu, abych se na celou záležitost poptala," řekla žena.

„Zaměstnankyně pojišťovny mi potvrdila, že opravdu evidují registrační list, navíc na mé jméno za svobodna. Byl vystavený koncem roku 2012 jednou z mých tří předchozích brněnských lékařek. Zarážející však na celé věci také bylo, že u dotyčné jsem byla naposledy v roce 2002 a při mém stěhování z Brna jsem si od ní vyzvedla také veškerou zdravotní dokumentaci," doplnila Karin Pinkasová.

Pracovnice pojišťovny ji ubezpečovala, že přehlášení lze provést pouze na základě registračního listu s vlastnoručním podpisem. Na to, proč si na ni bývalá brněnská lékařka po jedenácti letech vzpomněla, se jí zeptala telefonicky.

Záhada zůstala nevysvětlena

„Především jsem byla zaskočena jejím arogantním tónem, jakým se mnou hovořila. Tvrdila, že bez mého podpisu nemohlo k ničemu takovému dojít a že to považuje za křivé nařknutí, které může hnát až k soudu. Skončilo to tak, že mi později zavolala zaměstnankyně pojišťovny s tím, že jim dotyčná lékařka suše sdělila, že se jednalo z její strany o omyl. Víc to údajně nekomentovala," popsala.

„Za nepříjemnosti jsem se nedočkala ani omluvy," dodala mladá žena k případu, který se může stát kdykoliv a komukoliv.