Jsou lidé, kterým změna času vyloženě vadí. Ani ve Frýdku-Místku jich není málo. „Já chci, aby to zrušili. Aby byl normální, jeden čas," prohlásila včera 33letá Karin. „Já bych to zrušila hned je to kravina," dodala žena s tím, že se změnou času bojují zejména malé děti, které jsou zvyklé chodit spát v určitou hodinu. „Já se s tím nějak vyrovnám, ale problém to dělá dceři," konstatovala. „A lidi, kteří vstávají o půl čtvrté ráno, pak vstávají o půl třetí," kroutila hlavou. Podle svých slov zaznamenala i zprávy, že posun času může způsobovat větší nehodovost a víc úrazů. „Existuje petice, ale nevím, kde bych ji mohla podepsat. Vím jen to, že musí mít milion podpisů, aby to zrušili," poznamenala žena z Frýdku-Místku.

Mezi odpůrce změny času patří také lašský král Zdeňa Viluš I. „Abych řekl pravdu, tak mně ta změna hodně vadí. Pokaždé to rozhodí můj biorytmus. Mám kvůli tomu problémy se spánkem. Na jaře to mívám ještě horší. A z ekonomického hlediska se podle mě taky nic neušetří," míní lašský král. To sedmdesátník Rudolf tvrdil, že zimní čas nemá v jeho případě vůbec žádný efekt. „Mně je to jedno, ta hodina mi absolutně nic nedá. Normálně vstávám ve tři ráno, protože cvičím, ale změna času mi nic neříká," pravil s tím, že tvrzením o úspoře energií nevěří. „Na úspory to nemá vliv, to byly jen takové kecy," prohlásil u místecké polikliniky muž, který žije v Třinci.

„Pokud by se změna času úplně zrušila, zcela určitě bych nenadával. Osobně mi to nevyhovuje. Nevím, k čemu je to vlastně dobré. Měli bychom následovat Rusko, kde od toho už ustoupili," zamyslel se osmdesátiletý Josef Janák z Frýdku-Místku.

Naopak osmnáctileté Barboře Máchové z Janovic posun času nedělá žádné větší potíže. „Nějak zvláště mi to nevadí. Vadí mi jen to, že je venku brzo tma. Ani nikdo z naší rodiny si na to nestěžuje," uzavřela Barbora Máchová.