„Jedná se o takový předčasný dárek k Mezinárodnímu dni dětí. Na naší škole máme během školního roku i různé besedy a preventivní programy. V dohledné době k nám například dorazí i okresní policejní mluvčí," řekl během akce zástupce ředitele 6. ZŠ ve Frýdku-Místku Jaroslav Hrabec.

Zpěvák Radek Banga z kapely Gipsy.cz vystoupil v pátek 7.března s preventivním programem v 6. ZŠ ve Frýdku-Místku.

Radek Banga si pro žáky připravil devadesátiminutový program, během kterého zazpíval několik písniček. Ty prokládal zajímavými příběhy ze svého života. „S tímto preventivním programem jezdím po školách v rámci republiky už třetím rokem. Někdy stíhám i dvě školy týdně. Mám s tím úspěch, protože poptávka je stále větší," pochvaloval si Radek Banga, který se dotkl aktuálních témat.

„Jedná se například o drogovou problematiku. Já jsem sice drogy nikdy nebral, jenže jeden můj spolužák ano, takže mladé lidi mohu před nimi varovat. Část programu se týká i morbidních počítačových her. Je třeba mladým vysvětlit, že tyto hry jsou absolutně mimo realitu. Pokud někomu ublížíte, někoho zabijete v normálním životě, už to vzít zpátky nejde. Proto je důležité dětem ukázat správnou cestu, po které mají jít. Je moc důležité, aby smysluplným způsobem trávily volný čas," rozpovídal se Radek Banga, jenž mnohé překvapil i tím, že zná frýdecko-místecký Sweetsen festival.

„Vím o tom, že se na něm prezentují místní kapely. Navíc je benefiční, takže vybrané peníze jdou nakonec na dobrou věc. My se v létě ukážeme s Gipsy.cz na prestižním Colours of Ostrava," uvedl Radek Banga.

Školáci byli z jeho vystoupení doslova u vytržení. „Bylo to moc pěkné. Zpěvák Radek Banga, kterého jsem dosud znal jen z časopisů a televize, dostal nejen mě, ale i ostatní spolužáky. Bylo to vtipné a poučné. Nevěděl jsem, že byl nějakou dobu bezdomovcem. Určitě jsem si z toho hodně odnesl," zhodnotil Michal Kvasňák z osmé třídy.

Zpěvák Radek Banga z kapely Gipsy.cz vystoupil v pátek 7.března s preventivním programem v 6. ZŠ ve Frýdku-Místku.